Ajax
0 – 0
Borussia Dortmund

"Cillessen zou een goed alternatief zijn voor Ajax in de winterstop"

8 oktober 2021 – Ajax moet in de winterstop op zoek naar een opvolger voor Andre Onana, als de doelman niet meer in actie mag komen van de Amsterdammers. Dat stelt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen althans. Hoewel hij de Kameroener wel opgesteld had, ziet hij Jasper Cillessen eventueel als een aardig alternatief.

"Cillessen zou een goed alternatief zijn voor Ajax in de winterstop"

"Ze zullen snel moeten handelen op de transfermarkt als ze Onana niet onder de lat willen hebben", vertelt de journalist in de podcast van de ochtendkrant. Daarbij wordt Cillessen genoemd als te halen optie voor in de winterstop. "Een tweede Onana kunnen ze niet ophalen. Hij is mits fit een van de beste keepers van Europa en een alternatief loopt er niet rond in de Arena. Cillessen zou een goed alternatief zijn, maar ook hij is moeilijk te halen. Hij staat weer onder de lat bij Valencia en verdient veel geld. Daar zullen ze flink voor in de buidel moeten tasten."

De Nederlandse goalie staat nog wel onder contract tot 2023 in Valencia en de vraag is of Ajax voor hem zo veel geld op tafel gaat leggen. "Onana is een geweldige keeper, die krijgt zijn salaris en die moet je onder de lat zetten. Ongeacht wat de trainer, voorzitter of technisch directeur er ook van vindt", denkt Driessen. "Ik begrijp het chagrijn bij Ajax overigens wel, dat hij niet wil bijtekenen. Maar je hebt bijna niets voor hem betaald en wel veel plezier van hem gehad. Daar zou ik me eerder op blindstaren dan het feit dat hij geen transfersom oplevert."

Lees ookDilemma voor Ajax: "Ze kunnen nu niet meer om Onana heen"

Zeker is volgens Driessen dat Ajax ofwel Onana moet laten keepen, ofwel een vervanger moet halen. Remko Pasveer is in zijn ogen niet goed genoeg. "Een aantal jaar geleden raakte Cillessen geblesseerd en moest Kostas Lamprou erin tegen Heerenveen. Zij scoorden vier keer in de Arena en toen wisten ze niet hoe snel ze een keeper moesten ophalen." Dat scenario zou volgens hem bij een nieuwe blessure van een keeper opnieuw kunnen gebeuren.

Ajax

gerelateerd