Dit is de favoriete speler van recordpakker Louis van Gaal

8 oktober 2021, 20:04

Louis van Gaal schrijft vrijdagavond een fraai record op zijn naam. De zeventigjarige oefenmeester heeft Dick Advocaat afgetroefd als de oudste bondscoach ooit van het Nederlands elftal. Van Gaal neemt het met het Nederlands elftal op tegen Letland, waar Oranje de WK-kwalificatiecyclus tegen hervat.

Advocaat was zeventig jaar, één maand en achttien dagen oud toen hij voor het laatst op de trainersstoel van het Nederlands elftal zat. Van Gaal, die voor de derde keer bondscoach is van Oranje, is in augustus zeventig jaar geworden. Nummer drie in het klassement is Guus Hiddink. Hij was 68 jaar toen hij voor de laatste keer plaatsnam in de dug-out van het Nederlands elftal.

Van Gaal geeft tegen Letland in de achterhoede opnieuw de voorkeur aan Stefan de Vrij. De verdediger van Inter speelt zijn 23ste interland onder de succescoach. Dat betekent dat De Vrij nu samen met Robin van Persie de meest populaire speler van Van Gaal is. Ook de voormalig spits van Manchester United en Feyenoord trok onder Van Gaal 23 keer ten strijde.

Voor Matthijs de Ligt zal de keuze van de bondscoach voelen als een flinke deceptie. De jonge centrumverdediger is zijn vaste basisplaats kwijtgeraakt en lijkt te moeten hopen dat er snel wordt overgeschakeld op een 5-3-2-systeem. Tot die tijd zal hij zich achter Virgil van Dijk en De Vrij in de basis moeten knokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen