Van Hooijdonk walgt van Van Gaal: "Ik vond het tenenkrommend"

8 oktober 2021, 20:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pierre van Hooijdonk heeft zich deze week enorm gestoord aan de persconferentie van Louis van Gaal. De zeventigjarige bondscoach baarde deze week opzien door keihard de confrontatie te zoeken met de aanwezige journalisten. Rafael van der Vaart snapt dat er niemand was die hem tot de orde riep.

Van Gaal brieste deze week naar NOS-journalist Jeroen Stekelenburg of hij de bondscoach was, nadat hij een vraag stelde over de afwezigheid van Arnaut Danjuma. "Jeroen stelde hartstikke normale vragen", vond Van Hooijdonk aan tafel bij de NOS. "Ik vond het tenenkrommend. De bondscoach die op zo'n denigrerende manier de pers te woord staat, dat kan gewoon niet."

Lees ook: Van Gaal sneert opnieuw naar journalist: "Ben jij de bondscoach?"

Van Hooijdonk had graag gezien dat een van de aanwezige vragenstellers tegen de bondscoach was ingegaan. "Het valt me nog het beest tegen dat geen van al die journalisten zegt: 'Hé meneer Van Gaal, zou je niet een keer normaal tegen ons kunnen praten?' Er worden echt heel normale vragen aan hem gesteld, maar hij geeft geen normaal antwoord."

Rafael van der Vaart denkt echter dat dat lastig is. "Je gaat gewoon niet zo snel tegen hem in, ook als speler niet." Daar is Van Hooijdonk het mee eens. "Maar als speler kan je nog bang zijn dat het ten koste van je plek gaat. Dat geldt voor een journalist niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen