Van der Vaart oppert: Frenkie de Jong moet in het centrum

8 oktober 2021, 21:53

Rafael van der Vaart is van mening dat Louis van Gaal moet ingrijpen bij het Nederlands elftal. De voormalig topmiddenvelder ziet dat Oranje het lastig heeft om door de Letse defensie heen te voetballen en denkt dat het kan helpen om Frenkie de Jong een linie terug te halen. De middenvelder van FC Barcelona moet volgens Van der Vaart als centrale verdediger gaan spelen.

"Ik zou Stefan de Vrij eruit halen en Frenkie naar achteren zetten", stelt Van der Vaart in de rust van de wedstrijd bij de NOS. "Wat Frenkie doet, kan hij ook van achteren. Oranje heeft weliswaar wat kansjes tegen gekregen, maar ze hebben daar iemand nodig die kan indribbelen. Op zijn plek zou ik dan Ryan Gravenberch inbrengen", aldus Van der Vaart.

Lees ook: Twitter reageert op eerste helft van Oranje

Oranje zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een 0-1 voorsprong, dankzij een openingsgoal van Davy Klaassen. Van der Vaart vindt dat Guus Til beter kan. "Hij speelt niet slecht en maakt weinig fouten, maar heeft weinig intentie naar voren. Hij kiest vaak voor een simpele oplossing. Tegen een compacte tegenstander heb je iemand nodig die direct opendraait richting het doel."

Pierre van Hooijdonk is van mening dat Luuk de Jong een invalbeurt verdient. "Met een echte nummer negen krijg je misschien wat extra voorzetten vanaf de zijkant. Daarmee zou je De Jong in stelling kunnen brengen. Het voetballen over de grond gaat lastiger."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen