Louis van Gaal tevreden over Oranje, maar ergerde zich ook

8 oktober 2021, 23:39

Louis van Gaal zag dat zijn Nederlands elftal het zichzelf op bezoek in Letland veel te moeilijk maakte. Oranje was dominant en kreeg enkele goede kansen, maar boekte uiteindelijk een benauwde 0-1 overwinning. Louis van Gaal was tevreden over het resultaat, maar zag ook genoeg verbeterpunten.

"Wij hebben vijftien kansen gehad, zij vier. Bovendien hadden we 75 procent van het balbezit. Dat had ik voorspeld", begon Van Gaal zijn conclusie na afloop voor de camera van de NOS. Van Gaal sprak de ochtend voor de wedstrijd nog met enkele supporters. "Ik vertelde ze dat ik tevreden zou zijn met een 0-1 zege. Nou, dat is gebeurd."

Lees ook: Van Dijk genoot 'met volle teugen' van duel tegen Letland

Van Gaal nam het op voor zijn ploeg. "Dit zijn heel moeilijke wedstrijden. Ze speelden met twee rijtjes van vier personen en maakten van elke lange bal het gevecht. Het tempo kan op dat moment niet hoger, het zijn de creatievelingen die moeten opstaan. Maar we hoeven het publiek hier niet te vermaken. Het doel is het WK halen en daar zijn we weer een stapje dichterbij gekomen. Het was niet geweldig, maar het gaat om de overwinning."

Toch kon Van Gaal ook punten aanwijzen die beter moesten. "Soms heb ik me wel geërgerd. Ik zag vaak passes breed gaan, die misschien beter diep konden. Tegen dit soort tegenstanders moet je soms risico nemen. En ook de persoonlijke fouten hadden anders kunnen aflopen." Van Gaal genoot van Noa Lang, die hij na rust liet debuteren. "Die jongen heeft lef genoeg. Het is toch wel ongelooflijk dat hij tegen een andere speler zegt: nu ga ik hier spelen", lachte Van Gaal. "Maar dat heb ik snel weer veranderd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen