'FC Barcelona heeft 20 miljoen in de winter en meldt zich bij City'

8 oktober 2021 – FC Barcelona heeft ongeveer twintig miljoen euro beschikbaar op de komende wintertransfermarkt. Ondanks alle financiële problemen is er in januari enige speelruimte, zo heeft CEO Ferran Reverter vrijdag onthuld. De club wil met dat bedrag echter een versterking voor elke linie binnenhalen en dat kan weleens een heel moeilijk verhaal worden.

'FC Barcelona heeft 20 miljoen in de winter en meldt zich bij City'

Tijdens een optreden op Due diligence heeft de CEO bekend gemaakt dat er twintig miljoen euro is om te besteden aan spelers in januari. Koeman zou het liefst een middenvelder willen, maar kijkt ook voorin nog zeer serieus naar een extra aanvaller. Ondanks het binnenhalen van Luuk de Jong, vindt de Nederlander de spitspositie niet sterk genoeg ingevuld. Sergio Agüero is heel blessuregevoelig en Martin Braithwaite ligt nog minimaal enkele maanden uit de roulatie bij de Catalanen.

Volgens El Mundo Deportivo staat Raheem Sterling serieus op het lijstje van de Catalaanse grootmacht. Technisch directeur Mateu Alemany heeft een goede relatie met Manchester City en daar zou de club van willen profiteren. Hoewel The Citizens hem niet zomaar willen laten gaan volgens The Sun, is het feit dat hij zijn in 2023 aflopende contract vooralsnog niet wil verlengen, wel in het voordeel van de Catalanen.

Lees ook'Dortmund wil salaris Haaland verdubbelen; Barça aast op Sterling'

Zij zouden hem met de twintig miljoen euro eerst willen huren en daarna met een verplichte koopoptie willen overnemen. Hoeveel miljoen er dan voor hem op tafel moet komen is onbekend: Manchester City betaalde ooit 63,5 miljoen euro voor zijn diensten. Maar dat kan voorzitter Joan Laporta zeker niet op tafel leggen. Alle miljoenen die wel geboden worden, zou City dan weer kunnen gebruiken in de operatie om Erling Haaland binnen te halen.

Premier League

gerelateerd