Klaassen nu toch écht officieel 'Mister 1-0': "Word er niet moe van"

8 oktober 2021, 23:35   Bijgewerkt: 8 oktober 2021, 23:43

Oranje had vrijdag aan één treffer genoeg om het verdedigend sterke Letland opzij te zetten. 'Mister 1-0' Davy Klaassen was in de achttiende minuut uiteindelijk de enige die zijn naam op het wedstrijdformulier wist te zetten.

"Of ik moe word van die vragen over waarom ik altijd de 1-0 maak? Ik word in ieder geval niet moe van die 1-0 elke keer, hoor", lacht de Ajax-middenvelder om zijn typerende openingsdoelpunt voor de camera van de NOS. "Die bal kwam direct mijn kant op. Ik raakte hem echt perfect. Zo goed, dat die keeper niet zo veel tijd had om te reageren." Bondscoach Louis van Gaal prees Klaassen al voor het duel in Letland, omdat hij net als basisdebutant Guus Til 'altijd in of rond de zestien' aanwezig is.

Het bleek uiteindelijk een cruciale treffer, want het Nederlands Elftal had moeite om veel écht grote kansen bij elkaar te spelen. "Ja zeker, zij willen niet echt naar voren komen en gaan niet het spel maken. Met een 1-0 voorsprong is het dan toch wat lekkerder voetballen." Oranje behield de voorsprong uiteindelijk, maar had in de slotfase nog wel een cruciale redding van Justin Bijlow nodig om de overwinning over de streep te trekken.

Lees ook: Vijf conclusies na moeizame zege Oranje op Letland

Klaassen is nog maar net terug uit een blessure, die hij opliep tijdens de vorige interlandperiode van Oranje. Volgens Ajax-trainer Ten Hag waren drie interlands op rij 'net iets te veel' voor zijn middenvelder. Toch kon Klaassen de negentig minuten 'gewoon' volmaken in Riga. "Het was ook geen wedstrijd waarin het op en neer ging, omdat wij continue de bal hadden. Dat vond ik eerlijk gezegd wel lekker. Het was lastig voetballen, maar het gaat uiteindelijk om de punten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen