Geen knikkende knieën bij Lang: "Ik doe alles op intuïtie"

9 oktober 2021, 16:24

Noa Lang had geen last van zenuwen toen hij vrijdagavond zijn debuut maakte in het Nederlands elftal. De 22-jarige aanvaller van Club Brugge werd toen de wedstrijd tegen Letland (0-1 winst) een uur oud was door bondscoach Louis van Gaal binnen de lijnen gebracht.

"Of ik nerveus was? Nee, eerlijk gezegd niet. Het klinkt gek, maar ik heb er nooit last. Het was natuurlijk mijn debuut, maar voor mij was het gewoon een wedstrijd", reageert Lang voor de camera van de NOS. De voormalig speler van Ajax vond het gezien het wedstrijdverloop logisch dat hij mocht invallen. "De ruimtes waren klein. Ik weet van mezelf dat ik een speler ben die je wel kunt brengen in zulke wedstrijden. Ik denk dat ik bij drie kansen was betrokken."

Waar Lang bij Club Brugge als linksbuiten speelt, viel hij als rechteraanvaller in bij Oranje. "Als je een goede voetballer bent, maakt het niet uit op welke positie je staat. Vandaag viel ik in als rechtsbuiten. Ik speel er natuurlijk niet zo vaak, maar het maakt mijn debuut er niet minder mooi op", vervolgt de vleugelspeler. "Ik doe alles op intuïtie, ben iemand die aanvoelt wat nodig is. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar ik denk dat het goed is gegaan. Het ging op zich gewoon prima."

De omstandigheden in Letland waren niet je van het, maar Lang maakt het allemaal niets uit. Ik heb mijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal. Of dat nou hier is of in een volle Johan Cruijff ArenA. Ik ben er niet minder blij om", aldus de aanvaller, die na afloop complimenten kreeg van Louis van Gaal. "Die jongen heeft lef genoeg. Het is toch wel ongelooflijk dat hij tegen een andere speler zegt: nu ga ik hier spelen. Maar dat heb ik snel weer veranderd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen