Letse bondscoach zag ondanks nederlaag plannetje slagen

9 oktober 2021, 09:00

Ondanks de 0-1 nederlaag heerst er tevredenheid bij Dainis Kazakevics na de ontmoeting met Oranje. De Letse bondscoach zag zijn ploeg in de slotfase nog bijna stunten.

Justin Bijlow moest zich in blessuretijd strekken bij een Letse inzet. Daarmee behoedde de Feyenoord-doelman Oranje voor puntenverlies. "Net als in Amsterdam creëerden we verschillende kansen om doelpunten te maken. We misten de koelbloedigheid om daar gebruik van te maken", baalt Kazakevics dat de 1-1 uitbleef.

Dat Oranje de lakens uitdeelde in Riga, kwam voor de Letse keuzeheer niet als een verrassing. "We wisten dat de tegenstander de wedstrijd zou controleren, maar we slaagden erin het centrum dicht te houden en de tegenstander over de zijkanten te laten spelen. Vergeleken met de wedstrijd in Amsterdam, is er voortgang", vervolgt hij op de persconferentie.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Davy Klaassen, die in de eerste helft een hoekschop van Memphis Depay tegen de touwen werkte. "Wat ik tot halverwege de tweede helft zag, stelde me tevreden. Dat het doelpunt uit een standaardsituatie viel, was jammer. Maar over het algemeen hebben we standaardsituaties goed verdedigd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen