Van Nistelrooy vertrokken vanwege Ferguson

Ger
28 juli 2006, 22:10

Ruud van Nistelrooy heeft vrijdag aangegeven dat hij vanwege manager Alex Ferguson is vertrokken bij Manchester United. De aanvaller werd vrijdagavond na een succesvolle medische keuring in het Bernabeu-stadion van zijn nieuwe club Real Madrid gepresenteerd. 

"Mijn relatie met Ferguson is geëindigd en dat was erg pijnlijk", gaf Van Nistelrooy toe. "Hij heeft veel voor me gedaan. Hij wachtte op me toen ik bij PSV ernstig geblesseerd raakte en gaf me vertrouwen. Maar wat is gebeurd, is gebeurd. Aan een goede relatie is een einde gekomen. Dat was erg teleurstellend voor me."

Aan het einde van vorig seizoen ging het mis tussen de twee. Ferguson liet Van Nistelrooy in de laatste competitiewedstrijd tegen Wigan Athletic buiten de selectie. Dat pikte de international niet en voegde zich spoorslags bij de spelersgroep van het Nederlands elftal, die zich in Katwijk voorbereidde op het WK in Duitsland. Ferguson had al vaker dat seizoen de voorkeur gegeven aan het spitsenduo Rooney/Saha.

Van Nistelrooy zei vrijdag dat zijn situatie voor hem duidelijk was tijdens de finale van de League Cup in februari. In dat duel passeerde Ferguson hem plotseling en stelde hij Saha op. Daarna speelde de spits nog maar sporadisch. Van Nistelrooy: "Het had niets te maken mey de club of met de fans. De relatie met de manager was kapot. Het was het beste om te vertrekken."

Ondanks de verstoorde verhouding voelt de speler geen wrok richting zijn oude trainer. "Ik heb geen afscheid kunnen nemen van Ferguson, maar daar is nog alle tijd voor. Ik heb veel aan hem te danken en dat maakt deze situatie zo pijnlijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen