Kökcü en Turkije vestigen hoop nu op Nederlands elftal

9 oktober 2021, 09:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Turkije schoot vrijdagavond weinig op met een 1-1 gelijkspel tegen Noorwegen. De Turken lijken rechtstreekse plaatsing voor het WK uit het hoofd te kunnen zetten, maar de play-offs zijn nog wel in zicht. Orkun Kökcü hoopt in het slot van de kwalificatiecampagne op Nederlandse hulp.

Door de remise in eigen huis heeft Turkije met nog drie wedstrijden te spelen een achterstand van twee punten op Noorwegen en vier punten op het Nederlands elftal. De Turken hebben een relatief gunstig programma (Letland-uit, Gibraltar-thuis en Montenegro-uit), terwijl de Noren in de laatste speelronde de uitwedstrijd tegen Oranje spelen.

Orkun Kökcü, die vrijdag vanwege een schorsing niet in actie kwam, weet dat Turkije kwalificatie voor het WK niet meer in eigen hand heeft. "Het is nu de taak aan ons om nog negen punten te halen en dan hopen we dat Nederland van Noorwegen wint", aldus de Feyenoord-middenvelder voor de camera van de NOS. Turkije speelde tegen Noorwegen de eerste wedstrijd onder bondscoach Stefan Kuntz, de opvolger van de ontslagen Senol Günes. "De eerste indruk goed. De Duitse school lijkt op de Nederlandse en is wel wat anders dan de Turkse. Ik denk dat het een vooruitgang is."

Turkije verzuimde tegen Noorwegen een belangrijke stap richting het WK te zetten. De Turken kwam vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong. "In de tweede helft gingen we mee in de lange ballen van Noorwegen en dan weet je dat er niets te halen valt. We zijn nu een nieuwe weg ingeslagen na het vertrek van de oude bondscoach. In de EK-kwalificatie hebben we gewonnen van en gelijkgespeeld tegen Frankrijk. De kwaliteit is er wel, maar het komt er niet echt uit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen