Messi wijst ander viertal aan als favoriet voor Ballon d'Or

9 oktober 2021, 10:01

Lionel Messi behoort uiteraard tot de dertig genomineerden voor de Ballon d'Or die vrijdag werden onthuld. Toch ziet de Argentijnse superster zichzelf niet als favoriet. In plaats daarvan wees Messi vier anderen aan die volgens hem het meest aanspraak maken op de prijs.

In gesprek met het Franse L'Équipe ging Messi onder meer in op de Ballon d'Or, die na het coronajaar nu wél weer uitgereikt zal worden. "Ik zie mezelf niet als favoriet", begon hij. "Ik hou er ook niet van om vooraf al over de mogelijke uitslag te praten. Als ik win, zou dat geweldig zijn, maar ik in de zomer al de prijs gewonnen die ik nog miste in mijn prijzenkast", doelde hij op de Copa América, zijn eerste prijs met Argentinië. "Als ik daarnaast voor de zevende keer de Ballon d'Or zou kunnen winnen, zou dat fantastisch zijn."

Toch zag Messi enkele concurrenten eerder als favoriet. Onder hen Neymar en Kylian Mbappé, met wie hij sinds deze zomer het supertrio in de voorhoede van Paris Saint-Germain vormt. "Ik ben altijd bang dat ik mensen vergeet. Ik zou sowieso voor Neymar en Mbappé gaan. Robert Lewandowski heeft het dit jaar ook geweldig gedaan en Karim Benzema ook."

Messi gaf aan dat bij de uitreiking van de Ballon d'Or de laatste jaren minder naar individuele prestaties wordt gekeken. Volgens hem is het winnen van prijzen zwaarder gaan wegen. "Voorheen werd er meer gekeken naar wie de allerbeste speler van het jaar was, maar inmiddels zijn prijzen belangrijker. Natuurlijk tellen collectieve prestaties mee. Als een team goed presteert, kan een individuele speler ook sneller uitblinken. Je moet prijzen winnen om er goed op te staan bij de verkiezing."

Lees ook: Van Messi tot Kjaer: dit zijn de genomineerden voor de Ballon d'Or

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen