Memphis geeft toe: "Voor de kijkers thuis was het niet plezierig"

9 oktober 2021, 10:30

Memphis Depay weet dat het Nederlands elftal de televisiekijker vrijdagavond niet heeft kunnen vermaken. Zelf genoot de aanvaller ook niet van de ontmoeting met Letland (0-1 winst).

"We hadden dit wel al een beetje voorspeld. Dit zijn niet de avonden waarvan we genieten. Het veld, de sfeer… dat wisten we al", aldus Memphis voor de camera van de NOS. Letland speelde zeer defensief, wat de amusementswaarde niet ten goede kwam. "Het is lastig om daar doorheen te komen, dat is wel gebleken."

Memphis denkt dat Oranje af en toe vaker voor de korte pass had moeten kiezen. "Letland proberen te lokken en er dan doorheen te spelen via het centrum of het middenveld. Maar uiteindelijk kregen we nog wel wat kansjes. Verdedigend waren we wel sterk. We deden onze plicht en hebben de nul gehouden. Het was geen avond waar ik van hou. En ik denk dat de wedstrijd voor de kijkers thuis ook niet plezierig was."

Oranje kreeg in blessuretijd nog bijna het deksel op de neus, maar Justin Bijlow voorkwam een Letse stunt. "Je weet dat als je de laatste paar minuten corners tegen krijgt, zij er vol voor gaan. Dan valt die bal ergens en is het met z'n allen de drie punten eruit slepen. Hij viel één keer goed voor Letland, maar Justin deed het goed", aldus Memphis, die weet dat concurrenten Turkije en Noorwegen punten hebben laten liggen. "We hoorden het na de wedstrijd, daar zijn we blij mee. We weten wat ons maandag te doen staat. Dit zijn niet de avonden die lang in ons geheugen zal blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen