"Arsenal had 300 pagina's met analyses en data van spel Sangaré"

9 oktober 2021 – Ibrahim Sangaré heeft in rap tempo de kritiek op zijn spel doen verstommen. Waar de 23-jarige middenvelder aan het begin van seizoen vooral opviel door zijn veelvuldige balverlies, was hij de afgelopenweken  de grote man aan de zijde van PSV. Jean Musampa, zaakwaarnemer en ontdekker van Sangaré, heeft nooit aan de kwaliteiten van de Ivoriaan getwijfeld.

"Arsenal had 300 pagina's met analyses en data van spel Sangaré"

In een interview in De Telegraaf vertelt Musampa, voormalig speler van Go Ahead Eagles, dat hij Sangaré zeven jaar geleden in Ivoorkust scoutte. De middenvelder werd twee jaar later voor een stage uitgenodigd door Toulouse, waar hij uiteindelijk ook aan de slag ging. "Bij Toulouse stond hij op de radar van heel wat clubs. Die komen vanzelf. Ik kreeg een uitnodiging van Arsenal. Daar hadden ze driehonderd pagina's met analyses en data van zijn spel. Thomas Partey was echter de eerste keus", vertelt Musampa.

Omdat Arsenal in zee ging met Partey, had Sangaré vorig jaar zomer de keus tussen PSV en Southampton. "Ik dacht dat hij voor de Premier League zou kiezen", geeft Musampa eerlijk toe. "Maar hij vond PSV ook goed. Hij vroeg: 'papa, wat moet ik kiezen?'. Hij wilde voetballen en niet ten koste van alles naar de Premier League. PSV speelt altijd in de top en voetbalt in de Champions League of Europa League. Hij kan altijd de stap nog maken."

Sangaré maakte onlangs een doelpunt namens PSV in de Europa League tegen Sturm Graz (1-4) en was een paar dagen later tegen Sparta Rotterdam (2-1) weer trefzeker. Zijn trainer, Roger Schmidt, vindt hem een van de beste spelers van de Eredivisie. "We hebben er over gesproken dat hij minder onnodige overtredingen moet maken en minder balverlies moet lijden. Hij kan nu agressief spelen zonder fouten. Technisch is het een speler van topniveau. Hij kan creatieve oplossingen vinden. Nu hij ook gaat scoren, wordt zijn waarde alleen maar groter."

PSV

gerelateerd