Kraaij snapt niks van 'onbeschofte' Van Gaal: "Ongelofelijk"

9 oktober 2021 – Hans Kraaij Jr. had rond de wedstrijd van Nederland tegen Letland de nodige kritiek op bondscoach Louis van Gaal. Zo begreep hij niet dat de trainer debutant Noa Lang als rechtsbuiten wil inzetten, terwijl hij volgens hem duidelijk beter is op links. Ook zijn uitspraken over Steven Berghuis waren volgens Kraaij onbegrijpelijk.

Kraaij snapt niks van 'onbeschofte' Van Gaal: "Ongelofelijk"

Na het debuut van Lang richtte Kraaij zijn pijlen in de studio van ESPN op Van Gaal. "Hij ziet in Noa Lang een rechtsbuiten, dat heeft hij in meerdere persconferenties duidelijk gemaakt", begon hij. "Lang heeft zich de klere gewerkt, en toch zie je dat hij als rechtspoot liever op links speelt. Net als Gakpo, net als Malen, net als Depay als hij op de vleugel speelt. Het is gewoon geen rechtsbuiten."

Kraaij was bovendien kritisch op de manier waarop Van Gaal tijdens zijn persconferentie over Steven Berghuis sprak. De bondscoach deed de opmerkelijke uitspraak dat Berghuis 'God op zijn blote knieën mocht danken dat de trainer hem drie wedstrijden heeft opgesteld'. "Dat is werkelijk ongelofelijk", wilde Kraaij daar nog op terugkomen.

"Ik kan me een van zijn eerste persconferenties nog herinneren", zei Kraaij. "Toen moest iedereen eens ophouden over Berghuis, 'want die is geweldig op rechtsbuiten'. En dan gaat 'ie nu dit roepen... Als ik Berghuis was, zou ik een keer aankloppen bij hem. 'U bent toch altijd zo van het spelers beschermen, wat is dit dan?' Ik vind het onbeschoft."

Oranje

gerelateerd