Langeler eerlijk na dramastart: "Ik heb het deels onderschat"

9 oktober 2021 – De tweede periode van Art Langeler als hoofdtrainer van PEC Zwolle is vooralsnog geen onverdeeld succes. In de eerste acht wedstrijden veroverden de Zwollenaren slechts één punt, met een laatste plaats in de Eredivisie tot gevolg. Wat vooral zorgen baart: er werd nog maar twee keer gescoord. Voor Langeler is de teleurstellende start geen reden om in paniek te raken.

Langeler eerlijk na dramastart: "Ik heb het deels onderschat"

In een interview in De Stentor blikt Langeler terug op de eerste honderd dagen als trainer van PEC Zwolle. Volgens de oefenmeester heeft de club het op de lange en middellange termijn aardig op orde. "Alleen de korte termijn valt behoorlijk tegen", geeft de 51-jarige Langeler toe. De trainer erkent dat hij het deels heeft onderschat. "Ik wist dat we met een kleine kern van ervaren spelers en veel jeugd niet alles zouden winnen. Maar dit, de laatste plek met één punt, is wel weer het uiterste."

Volgens Langeler heeft de dramatische start meerdere oorzaken. "Zo hadden we lange tijd een incompleet team, omdat we door omstandigheden geen aanvallers konden strikken", aldus de trainer, die erkent dat het ook een geldkwestie was. "Virgil Misidjan wilden we graag behouden, maar hij was simpelweg te duur. Verder kozen jongens met wie in gesprek waren voor grotere clubs. We hebben wel degelijk spelers gehaald. Maar we hebben niet het budget van clubs als FC Twente, FC Groningen en SC Heerenveen."

PEC Zwolle hield alleen aan de ontmoeting met Sparta Rotterdam een punt over. Daarmee heeft zijn ploeg te weinig gekregen, vindt hij. "Tegen NEC, GA Eagles en Ajax verloren we verdiend. Maar tegen Vitesse en Sparta hadden we misschien wel moeten winnen. Zoals we ook tegen Willem II, FC Utrecht en Heerenveen een goed resultaat hadden kunnen halen", vervolgt de trainer die zich geen zorgen maakt om zijn eigen toekomst. "Kijk, als de club het niet meer in mij ziet zitten, moeten ze afscheid van me nemen. Zoals ik zelf de handdoek gooi als ik het gevoel krijg dat ik het niet meer voor elkaar krijg. Maar dat moment is nog lang niet aan de orde. Sterker, ik voel juist heel veel steun en vertrouwen."

Eredivisie

gerelateerd