Carrière Haaland had er heel anders uit kunnen zien

9 oktober 2021, 13:41

Giuseppe Marotta betreurt het nog altijd dat hij er een paar jaar geleden niet in slaagde Erling Haaland naar Juventus te halen. De Noorse doelpuntenmachine vloog eind 2017 naar Turijn voor een ontmoeting met de top van de club uit Turijn, maar een deal kwam niet tot stand. Destijds was Haaland nog voor een bescheiden transfersom over te nemen van Molde FK.

Haaland maakte een jaar later alsnog een transfer. RB Salzburg won de strijd om de handtekening van het Noorse fenomeen en verkocht hem begin 2020 door aan Borussia Dortmund. Daar breekt Haaland het ene na het andere record. "Er zijn veel dingen waar ik spijt van heb. De grootste teleurstelling? Haaland. We hadden hem voor 2 à 3 miljoen euro kunnen kopen van Molde. Nu is hij één van de beste spitsen in Europa", aldus Marotta, geciteerd door Italiaanse media.

Haaland kan Dortmund volgend jaar zomer naar verluidt voor een gelimiteerde transfersom van 75 miljoen euro verlaten. Marotta, tegenwoordig in dienst van Inter, acht het onmogelijk dat de spits zijn loopbaan voortzet in Italië. "Er is een enorme kloof met de Premier League en La Liga. We zijn een overgangscompetitie, niet de eindbestemming."

In dienst van Dortmund maakte Haaland 68 doelpunten in 67 wedstrijden. In het huidige seizoen was hij in acht wedstrijden goed voor elf doelpunten. Door een blessure moest hij de laatste duels aan zich voorbij laten gaan. Ook voor de Noorse nationale ploeg kan hij deze interlandperiode niet in actie komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen