'Newcastle kan in januari ruim 200 miljoen euro uitgeven'

9 oktober 2021, 15:04

Newcastle United zwemt in het geld na de overname door een Saoedisch investeringsfonds. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Engelse club de komende jaren flink in de selectie gaat investeren. Mogelijk pompt de nieuwe eigenaar in januari al de nodige miljoenen in de club.

Volgens onder meer The Telegraph kan Newcastle United de komende transferperiode tot 190 miljoen pond (omgerekend 224 miljoen euro) uitgeven zonder daarmee de Financial Fair Play-regels te overtreden. Het is vooralsnog onduidelijk of het Saoedisch investeringsfonds, dat een waarde van liefst 367 miljard euro vertegenwoordigt, voornemens is om in januari al flink in de selectie te investeren.

In Engeland wordt er volop gespeculeerd over de spelers die Newcastle United wil en kan halen. De kans is groot dat er binnenkort in elk geval een trainerswissel zal plaatsvinden. Steve Bruce, de huidige manager van The Magpies, vreest voor zijn baan. Roberto Mancini, Rafael Benítez, Antonio Conte, Lucien Favre en Steven Gerrard zijn bekende namen die naar voren worden geschoven als vervanger van Bruce.

Met de Saoedisch eigenaar hoopt Newcastle United de komende jaren de Europese top te bestormen. Meerdere Engelse topclubs zouden de overname hebben geprobeerd tegen te houden. Onder meer Tottenham Hotspur, Liverpool, Manchester United en Arsenal zagen hun poging stranden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen