Dallinga beloond voor sterke periode, Jong Ajax-spits beste talent

9 oktober 2021, 18:41

Thijs Dallinga is verkozen tot Beste Speler van de Eerste Periode in de Keuken Kampioen Divisie. De 21-jarige spits van Excelsior maakte in de eerste negen wedstrijden van het seizoen negen doelpunten en gaf bovendien drie assists. Max de Waal (Jong Ajax), Maarten Martens (Jong AZ) en Stijn van Gassel (Excelsior) zijn ook in de prijzen gevallen.

De overstap naar Excelsior heeft Dallinga vooralsnog geen windeieren gelegd. De van FC Groningen overgekomen aanvaller loopt namens de Rotterdamse club één op één in de Keuken Kampioen Divisie. In de met 0-5 gewonnen wedstrijd tegen FC Den Bosch scoorde Dallinga vier keer. Ook was hij trefzeker tegen Roda JC, FC Volendam, FC Dordrecht en Jong PSV (twee keer).

Dallinga kreeg in de verkiezing de meeste stemmen van het publiek en bleef daarmee Kian Fitz-Jim (Jong Ajax), Denso Kasius (FC Volendam) en Patrick Pflücke (Roda JC) voor. De trainers en aanvoerders van de twintig clubs bepalen wie op de shortlist voor de prijs van Speler van de Periode staan. Het publiek bepaalt vervolgens wie er met de prijs aan de haal gaat.

Overige prijzen

De Waal is verkozen tot Beste Talent van de Eerste Periode, Martens tot Beste Trainer van de Eerste Periode en Van Gassel heeft Fabian de Keijzer (Jong FC Utrecht), Rody de Boer (Roda JC Kerkrade) en Sem Westerveld (Jong AZ) afgetroefd in de strijd om de Beste Keeper van de Eerste Periode.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen