Van Gaal ziet Gakpo wegvallen en roept Danjuma alsnog op

9 oktober 2021, 18:13

Arnaut Danjuma meldt zich bij de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal haalt de aanvaller van Villarreal bij de selectie omdat Cody Gakpo geblesseerd is geraakt en niet meer in actie zal komen. De PSV'er liep vrijdag tegen Letland een hoofdblessure op.

Danjuma maakte afgelopen zomer de transfer van Bournemouth naar Villarreal en doet het uitstekend in La Liga. Het was dus al opvallend te noemen dat Van Gaal hem niet had opgenomen in de selectie van Oranje. Nu moet de ex-speler van onder meer NEC Nijmegen en Club Brugge alsnog aan de bak en zal hij azen op speelminuten tegen Gibraltar.

De 24-jarige Danjuma speelde in 2018 al twee interlands voor Oranje. Hij debuteerde in de met 3-0 gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. Drie dagen later stond hij voor de eerste keer in de basis en maakte hij zijn eerste doelpunt. Die oefenwedstrijd tegen België eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Oranje staat er na zeven wedstrijden uitstekend voor in de groep G voor WK-kwalificatie. De manschappen van Van Gaal hebben zestien punten en zijn daarmee de koploper. Maandag wacht de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Gibraltar. Dat land reist zonder punten af naar Rotterdam, waar om 20.45 uur zal worden afgetrapt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen