Ongekende misser komt MVV duur te staan in derby tegen VVV

9 oktober 2021, 18:30

VVV-Venlo heeft zaterdagavond drie punten overgehouden aan de Limburgse derby tegen MVV Maastricht. In het Noorden van de provincie bleek de thuisploeg met 2-0 te sterk, maar dat hadden de bezoekers uit het Zuiden vooral aan zichzelf te wijten.

VVV begon goed in de eigen Koel en was in de eerste helft de betere ploeg. De openingstreffer liet echter een tijdje op zich wachten in Venlo, waar MVV-doelman Thijmen Nijhuis een negatieve hoofdrol had bij de 1-0. De goalie zat mis bij een vrije trap en zag Tristan Dekker de bal tegen de touwen knikken. Mart Remans en Sven Blummel waren daarna nog gevaarlijk namens de gasten, maar zij scoorden niet.

Dat had MVV in de tweede helft zeker wel moeten doen. Remans kreeg opnieuw een enorme kans en schoot oog in oog met VVV-keeper Lukás Zima naast. Eerder hielp Mitchy Ntelo al een grote mogelijkheid om zeep. Hij kreeg de bal voor zijn voeten nadat Orhan Dzepar de paal had geraakt, maar knalde voor een leeg doel hard op de lat. Daarna kregen beide ploegen kansjes op een treffer, die uiteindelijk in de slotfase pas viel.

MVV moest namelijk meer risico nemen in de jacht op de gelijkmaker en kreeg aan de overkant het deksel op de neus. Carl Johansson kreeg de bal goed mee van invaller Kees de Boer en schoot via een tegenstander raak. Door de overwinning meldt VVV zich met zestien punten op de zesde plek van de Keuken Kampioen Divisie. MVV heeft twaalf punten en is de nummer dertien van de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen