Kluivert verliest met Curaçao; Kudus scoort voor winnend Ghana

9 oktober 2021, 20:30

Het nationale voetbalelftal van Curaçao is er zaterdag niet in geslaagd een resultaat te behalen tegen Nieuw-Zeeland. Dzaterdag ten onder gegaan. In Bahrein was Nieuw-Zeeland in een vriendschappelijk duel met 2-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Patrick Kluivert.

Tyrick Bodak maakte zijn debuut voor Curaçao. De negentienjarige doelman van PSV kreeg de voorkeur boven Zeus de la Paz, die woensdagavond geen goede indruk achterliet en met een misser het verlies tegen Bahrein inluidde. Bodak, die bij Jong PSV dit seizoen nog altijd op zijn eerste speelminuten wacht, moest al snel een tegentreffer slikken. Een vrije trap van Bill Tuiloma viel via een Curaçao-speler zomaar binnen.

Lees ook: Kluivert steunt Koeman: "Een ontslag is te makkelijk"

Na iets meer dan een half uur zette Burnley-aanvaller Chris Wood de 2-0 op het bord.Rangelo Janga, die vorig seizoen nog het shirt van NEC om de schouders droeg, zorgde in de 71ste minuut met een harde uithaal voor de aansluitingstreffer. Een slotoffensief bleef echter uit en daarmee ook de gelijkmaker voor Curaçao. Bij de ploeg verschenen onder andere Vurnon Anita, Jarchinio Antonia, Juninho en Leandro Bacuna in de basisopstelling.

Kudus

Ajacied Mohammed Kudus wist met een doelpunt een steen bij te dragen aan de 3-1 overwinning van Ghana op Zimbabwe. Al in de vijfde minuut zorgde de 21-jarige aanvaller voor het openingsdoelpunt. Ook Arsenal-middenvelder Thomas Partey pikte een treffer mee. Ghana blijft door de overwinning in de race om de koppositie in de Afrikaanse WK-kwalificatiegroep. De ploeg heeft uit drie wedstrijden één punt minder verzameld dan Zuid-Afrika. Ghana neemt het dinsdag opnieuw - maar dan in een uitwedstrijd - op tegen Zimbabwe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen