Dallinga dendert door bij Excelsior: "In de vorm van zijn leven"

9 oktober 2021 – Thijs Dallinga maakte zaterdagavond zijn tiende doelpunt van het seizoen in het shirt van Excelsior. De spits heeft daarmee een groot aandeel in de koppositie van de Rotterdammers. Na de topper tegen FC Emmen (0-1) was trainer Marinus Dijkhuizen dan ook erg blij met zijn goaltjesdief.

Dallinga dendert door bij Excelsior: "In de vorm van zijn leven"

Dallinga kwam afgelopen zomer over van FC Groningen en heeft in tien wedstrijden dus al tien doelpunten gemaakt bij Excelsior. Dijkhuizen weet hoe belangrijk de geboren Groninger voor zijn ploeg. "Hij heeft een hoop energie, wilskracht en vertrouwen. Thijs is in de vorm van zijn leven. Ik heb een bijzondere klik met hem dus dat is fijn werken", sprak de oefenmeester na afloop voor de camera van ESPN.

De assist bij de 0-1 kwam op naam van Marouan Azarkan, die dit seizoen door Excelsior wordt gehuurd van Feyenoord. "We vinden elkaar gemakkelijk", aldus Dallinga bij ESPN. "Het is lekker dat hij nu ook een assist op mij heeft. We hadden het er nog over dat ik tot nu toe alleen nog assists op hem had. Het is wel heerlijk om bovenaan te staan. Maar het seizoen is nog lang en we moeten dit doortrekken."

Door de overwinning is Excelsior in ieder geval voor even de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam, Jong AZ en De Graafschap kunnen de Rotterdammers echter nog voorbij op de ranglijst. Dallinga voert op zijn beurt de topscorerslijst aan. Hij wordt gevolgd door Ralf Seuntjens (NAC Breda), Max de Waal (Jong Ajax) en Robert Mühren (FC Volendam). Zij staan allemaal op zeven doelpunten.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd