Eerste interlandgoal Grealish en Chilwell in simpele zege Engeland

9 oktober 2021, 22:45   Bijgewerkt: 9 oktober 2021, 22:58

Engeland heeft zaterdag een overtuigende zege geboekt in het WK-kwalificatieduel op bezoek bij Andorra: 0-5. Jack Grealish en Ben Chilwell maakten hun eerste treffer in dienst van de nationale ploeg.

Bondscoach Gareth Southgate voerde tien wijzigingen door ten opzichte van de interland tegen Polen. Zo stond niet Harry Kane, maar Tammy Abraham in de spits en mocht Sam Johnstone het doel verdedigen in de plaats van gebruikelijke eerste doelman Jordan Pickford.

Engeland nam door een rake knal van Chilwell al vroeg de leiding. Daarna hield de thuisploeg lang stand, tót Arsenal-groeibriljant Bukayo Saka na een knappe achtie in de korte hoek de marge verdubbelde. Een kwartier na rust ging Engeland door met scoren. Eerst was het Abraham die trefzeker was, die na goed voorbereidend werk van Jadon Sancho eenvoudig kon binnenwerken. Ook James Ward-Prowse deed een duik in het zakje: vanaf de strafschopstip zorgde hij voor 0-4.

Het laatste woord was uiteindelijk aan Manchester City-ster Grealish, die na een verre uitworp van doelman Johnstone én een fraaie solo de 0-5 eindstand op het bord bracht. Dankzij de overwinning blijft Engeland (negentien punten) de onbetwiste koploper in Groep I, waarin Albanië (vijftien punten) volgt en Polen (veertien punten) vooralsnog op de teleurstellende derde stek staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen