Italië wint net als op het EK van België in ongewenste kleine finale

10 oktober 2021, 16:55

Italië heeft zich zondagmiddag gekroond tot de nummer drie van deze Nations League-editie. Net als op het EK werd België met 2-1 verslagen, al vielen anders dan op het eindtoernooi alle doelpunten juist in de tweede helft. Voor de Belgen betekent het dat het de koppositie na drie jaar kan kwijtraken in de FIFA-ranking: als Brazilië de laatste twee duels wint in deze interlandperiode, gaan zij naar de koppositie. 

Op voorhand maakte België-keeper Thibaut Courtois zich in niet te misverstane woorden duidelijk wat hij vond van een wedstrijd om de derde/vierde plaats in de Nations League: belachelijk. En zijn coach dacht er vermoedelijk grotendeels hetzelfde over, want ten opzichte van de opstelling tegen Frankrijk in de halve finale, had Roberto Martínez behoorlijk veel veranderd. Kevin De Bruyne (viel wel in), Eden Hazard en Romelu Lukaku waren er bijvoorbeeld niet bij.

Ook de Italiaanse bondscoach voerde liefst vijf wijzigingen door, waarmee ook Roberto Mancini het belang van de wedstrijd enigszins betwistte op voorhand. Marco Verratti, Jorginho, Lorenzo Insigne, Federico Bernardeschi en de geschorste Leonardo Bonucci speelden niet ten opzichte van de verloren halve eindstrijd tegen Spanje. Maar ook met al die wijzigingen was de EK-winnaar wel de sterkere ploeg in Torino.

Anders dan in de kwartfinale van het EK (2-1) werd er voor de pauze niet gescoord, maar gebeurde het meteen na de rust. Uit een hoekschop schoot Nicolò Barella (hij maakte op het EK ook het eerste doelpunt) hard en laag raak, gevolgd door een rake strafschop van Domenico Berardi na ruim een uur spelen. Timothy Castagne werkte Federico Chiesa oliedom naar de grond, waarna Toby Alderweireld nog een gele kaart kreeg vanwege protesten op het terechte besluit.

Lees ookOntgoochelde Courtois boos op UEFA: "Volkomen nutteloos"

Daarmee was het duel overigens allesbehalve beslist, want juist in het laatste half uur waren onze zuiderburen gevaarlijker. Michy Batshuayi schoot na een klein uur op de lat en Yannick Carrasco mikte een kleine tien minuten voor het einde op de buitenkant van de paal. Tussendoor had Gianluigi Donnarumma ook schoten van De Bruyne en Alderweireld uit het doel gehouden.

Uit een razendsnelle counter maakte Charles De Ketelaere in zijn twee interland zijn eerste doelpunt als international van België: van dichtbij schoot hij vlak voor tijd de baal laag onder Donnarumma door. Verder dan dat kwam de ploeg van Martínez niet meer, anders had België de wedstrijd die had niet had willen spelen, in de slotfase wellicht nog kunnen winnen. Een verlenging was het overigens sowieso niet gewonnen, bij een gelijke stand zouden penalty's zijn genomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen