'Koeman mag hopen op topspeler als Dembélé niet verlengt'

10 oktober 2021 – Ronald Koeman zit met FC Barcelona in zwaar weer. Door de financiële malaise heeft de Nederlandse oefenmeester niet de beschikking over een al te brede selectie en mede door een aantal blessuregevallen, vielen de prestaties de afgelopen weken ook enorm tegen. Koeman mag daarom hopen op de komst van Raheem Sterling, maar dat hangt wel af van de situatie van Ousmane Dembélé.

'Koeman mag hopen op topspeler als Dembélé niet verlengt'

Dat meldt het Spaanse Dario Sport althans. Het is inmiddels bekend dat de salarishuishouding van Barcelona flink is opgeschort, maar dat betekent ook dat het salaris op dat niveau moet blijven. Ousmane Dembélé is een van de grootverdieners in de selectie, maar zijn contract loopt deze zomer af. Als hij zijn contract niet gaat verlengen, schakelt Barcelona volgens het medium over naar de Engelsman.

Sterker nog, er is al contact geweest tussen Manchester City en Barcelona. Mede door Pep Guardiola is er goed contact tussen beide clubs, wat een overgang van Sterling naar Spanje een stuk aannemelijker maakt. Sterling heeft nog een contract tot de zomer van 2023, waardoor Barcelona toch ergens geld vandaan zal moeten halen om de vleugelspeler over te nemen.

Lees ook'FC Barcelona heeft 20 miljoen in de winter en meldt zich bij City'

Met Sterling zou Barcelona echter wel weer een absolute ster in huis halen. Sinds hij de overstap maakte van Liverpool naar Manchester City kan hij prachtige cijfers overleggen. De laatste vier seizoen was hij in 118 competitiewedstrijden bij 94 doelpunten betrokken. In ruim 300 wedstrijden in het shirt van Manchester City maakte hij al meer dan honderd doelpunten.

LaLiga

gerelateerd