De Bruyne ziet kwaliteitstekort voor wereldtop: ''Zijn maar België''

10 oktober 2021 – Het is de 'gouden generatie' van België wederom niet gelukt om de ooit zo grote verwachtingen om te zetten in een prijs. Diverse EK's en WK's bleken te hoog gegrepen te zijn, maar het hoopte zich deze week wel te kunnen kronen als winnaar van de Nations League. In de halve finale was Frankrijk echter te sterk en ook de strijd om het brons ging verloren (2-1 tegen Italië).

De Bruyne ziet kwaliteitstekort voor wereldtop: ''Zijn maar België''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Na afloop was sterspeler Kevin De Bruyne keihard voor zijn ploeg. Op de persconferentie moest hij concluderen dat andere landen meer kwaliteit over de hele linie hebben. "Met alle respect: wij zijn 'maar' België. We moeten realistisch zijn met de ploeg die we hebben. Italië en Frankrijk hebben 22 toppers, dat hebben wij niet."

In de studio van het Belgische praatprogramma Deviltime zat Jan Mulder. Hij kon zich zeker vinden in de harde woorden van De Bruyne. "Vanaf nu zijn er maar drie spelers die de bondscoach écht niet kan vervangen. Dat zijn Romelu Lukaku, Thibaut Courtois en De Bruyne zelf. De rest wel. Ik heb genoten van België in de afgelopen vijf jaar, maar in de breedte zijn Brazilië, Duitsland en Italië echt wel sterker."

Lees ookItalië wint net als op het EK van België in ongewenste kleine finale

De Bruyne kwam in de wedstrijd tegen Italë als invaller binnen de lijnen en liet zich meteen gelden met een assist. Daarmee kon hij echter niet voorkomen dat ook die wedstrijd verloren ging. Zo pakt België wederom geen prijs, maar in de WK-kwalificatie gaat het voortreffelijk. Zo krijgt het in Qatar wellicht nog één ultieme poging om een grote titel op de naam te schrijven.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd