Drietal Oranje op tribune; De Roon geslachtofferd

11 oktober 2021, 13:12

Marten de Roon is vanavond het slachtoffer van de terugkeer van de eerder geschorste Georginio Wijnaldum bij Oranje. Omdat de reserveaanvoerder weer inzetbaar is, is er in de door de UEFA bekend gemaakte wedstrijdselectie geen plek meer voor De Roon. Hij neemt op de tribune plaats naast Joël Drommel en Nathan Aké

Drommel en Aké moesten in het uitduel tegen Letland (0-1) ook al toekijken. Met name de reserverol van Drommel is opvallend. Hij lijkt na enkele mindere optredens bij PSV gedaald in de pikorde. De verrassend geselecteerde Mark Flekken zit samen met Tim Krul wel bij de selectie, waar Justin Bijlow hoogstwaarschijnlijk de plek onder de lat weer in zal nemen. 

De Roon gold voorheen nog als basiskracht in Oranje, maar dat is met de komst van bondscoach Louis van Gaal flink veranderd. Zijn aandeel bleef beperkt tot één invalbeurt van zeventien minuten, thuis tegen Montenegro. Tegen Letland zat de Atalanta-middenvelder nog wel op de bank, maar zag hij alleen Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Guus Til en later ook Ryan Gravenberch minuten maken. Nu Wijnaldum terug is, zal hij dus opnieuw niet in actie komen.

Oranje ontvangt vanavond (maandag) in De Kuip Gibraltar, van wie het eerder met 0-7 won. Opnieuw kan het goede zaken doen met het oog op kwalificatie voor het WK. Afgelopen vrijdag liep het al uit op concurrenten Noorwegen (twee punten los) en Turkije (vier punten). 

Lees ook: Vermoedelijke opstelling: Van Gaal voert twee wijzigingen door

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen