Ajax
0 – 0
Borussia Dortmund

Nog geen afscheid: Vitesse zet Tannane terug naar Onder 21

11 oktober 2021 – Oussama Tannane en Vitesse zijn voorlopig nog niet van elkaar verlost. De twee partijen zijn het niet eens geworden over de financiële voorwaarden van een ontbinding van het contract van de middenvelder. Daarom heeft de club besloten dat Tannane 'voor onbepaalde tijd' deel uitmaakt van Vitesses Onder 21, de ploeg van trainer Nicky Hofs.

Nog geen afscheid: Vitesse zet Tannane terug naar Onder 21

Dat schreef de club maandagmiddag op de eigen website. Tannane en Vitesse hebben de afgelopen dagen met elkaar gesproken over de mogelijkheid om het contract te ontbinden en zo per direct uit elkaar te gaan, zo wist Omroep Gelderland. Financieel kwamen zij er echter niet uit, waardoor Vitesse een andere oplossing moest bedenken. 

Die is dus gevonden door Tannane terug te zetten naar de beloften. Zo hoeven hij en trainer Thomas Letsch, die al sinds het begin van dit seizoen problemen met elkaar hebben, voorlopig niet meer met elkaar te werken. Duidelijk is dat Tannane niet meer in de plannen van de Duitser voorkomt. De verwachting is daarom dat er in de winterstop alsnog wordt gekeken naar een manier om afscheid van elkaar te nemen, dan wellicht via een transfer. 

Letsch is vooral niet blij met de houding van Tannane, die volgens hem de juiste focus en motivatie mist. Dit speelt al sinds afgelopen zomer, waar de middenvelder zijn gewenste transfer niet door zag gaan. De middenvelder raakte zijn basisplaats kwijt en werd in de laatste wedstrijden zelfs buiten de selectie gehouden. Tannane heeft bij Vitesse nog een contract tot de zomer van 2022. 

Eredivisie

gerelateerd