Amnesty hekelt KNVB en hint op eigen actie tijdens Oranje

11 oktober 2021, 14:34

Amnesty International is niet blij met de houding van de KNVB ten opzichte van het WK in Qatar. Dat liet de Nederlandse tak van de mensenrechtenorganisatie via social media blijken. Daarbij werd aangekondigd dat de organisatie vanavond tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Gibraltar in De Kuip zelf met een actie zal komen. 

Uiteraard doelde Amnesty daarbij op de uitbuiting van gastarbeiders in Qatar, waardoor het WK in dat land zeer omstreden is. De KNVB kwam met enkele statements onder het motto 'Football Supports Change', maar dat is volgens de organisatie bij lange na niet genoeg. 'Als de KNVB en Oranje geen publiekelijk statement meer maken over de uitbuiting van arbeidsmigranten in Qatar en de verantwoordelijkheid van de FIFA, dan doen wij het wel.'

Op de bijgevoegde video was een spandoek te zien met de tekst. 'FIFA en Qatar, laat arbeiders niet in hun hempie staan'. Het doek zal waarschijnlijk vanavond tijdens de wedstrijd ook in De Kuip te zien zijn. 'Nu nog bij ons op kantoor, maar houd vanavond het publiek in de gaten bij Nederland - Gibraltar', hintte Amnesty.

De wedstrijd tussen Nederland en Gibraltar is er een in het kwalificatietraject voor het WK. Vooralsnog ligt Oranje op koers om zich voor het omstreden WK te plaatsen. Het duel begint maandagavond om 20.45 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen