Ajax
0 – 0
Borussia Dortmund

Advocaat niet blij met docu: "Neergezet als soort 'Kom op-coach'"

11 oktober 2021 – Dick Advocaat is niet blij met de manier waarop hij in de Feyenoord-documentaireserie 'Dat ene woord' wordt neergezet. Dat weet Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam, die met de voormalig Feyenoord-trainer en huidige bondscoach van Irak sprak. Volgens hem geeft de documentaire een verkeerd beeld van de trainer Advocaat.

Advocaat niet blij met docu: "Neergezet als soort 'Kom op-coach'"

De kritiek op Advocaat, zeker na de documentaire, was dat zijn wedstrijdbesprekingen erg oppervlakkig waren. "Ze laten beelden zien uit de rust van wedstrijden en besprekingen vooraf, maar de echte voorbereiding gebeurt natuurlijk op het trainingsveld", pareerde Krabbendam in een radio-uitzending van Veronica Inside."Er is geen trainer die in de rust een heel betoog houdt met videobeelden en een elftal daarmee opeens beter laat spelen."

Ook Advocaat zelf kan zich niet helemaal vinden in het beeld dat de documentaire van hem schetst, zo weet Krabbendam. "Hij heeft het voor Feyenoord gedaan, want de club kon wel wat geld gebruiken. Maar als hij jonger was geweest, had hij die camera's nooit toegelaten. Hij is nu 74, dus het zal hem allemaal een zorg zijn, maar hij vindt het wel een beetje onterecht dat hij wordt neergezet als een soort 'Kom op-coach', die niks anders kan dan dat een paar keer roepen."

Een ander veelgehoord kritiekpunt is dat de kloof tussen de 74-jarige Advocaat en zijn spelersgroep te groot was. "Toen hij kwam was hij 72 en toen was het blijkbaar geen probleem", ging Krabbendam ook tegen die opvatting in. "Hij verloor 26 wedstrijden op rij niet, maakte een achterstand goed van vijftien punten en haalde de bekerfinale. Toen hoorde je niemand over die kloof tussen de oudere trainer en de jongere spelersgroep. Pas toen de resultaten na de winter minder werden, kwamen die verhalen."

Lees ook: Advocaat treft Van Marwijk: "Had veel meer waardering verdiend"

Feyenoord

gerelateerd