Ajax
1 – 0
Borussia Dortmund

Haller zelfkritisch: "Je denkt altijd aan de goals die je niet maakt"

11 oktober 2021 – Sébastien Haller schreef in september geschiedenis door vijf keer te scoren in de Champions League. Nooit eerder maakte iemand zoveel doelpunten in zijn eerste twee wedstrijden op het hoogste podium. Reden om tevreden en trots te zijn, maar de 27-jarige spits blijft zelfkritisch.

Haller zelfkritisch: "Je denkt altijd aan de goals die je niet maakt"

"Je denkt toch altijd aan de goals die je niet hebt kunnen maken. Zelfs als het niet aan jezelf lag, als de keeper bijvoorbeeld een mooie redding verrichtte. Je wil altijd meer doelpunten. Dan denk je soms misschien te veel na. Dat is het leven van een spits", zegt Haller in een interview op de Ajax-website.

Haller maakte vier doelpunten tegen Sporting Portugal en was eenmaal trefzeker tegen Besiktas. Na zijn indrukwekkende Champions League-debuut in Lissabon werd de spits in één adem genoemd met diverse voetbaliconen. "Ik vind het lastig om mezelf met andere spelers te vergelijken. Er zijn een paar topspitsen waar je altijd van kunt leren", gaat hij verder.

Zo is voormalig Real Madrid-spits Raúl iemand van wie Haller het nodige heeft geleerd. "Ik heb zelfs een shirt van hem. Hij was niet snel of atletisch, zoals bijvoorbeeld Thierry Henry dat wel was. Hij had een goede techniek, was elegant en stond altijd op de goede plek. Maar ik denk dat je van iedereen iets kan opsteken. Ook van je eigen medespelers en spelers in de Eredivisie. Je kunt altijd iets van anderen leren."

Met zijn doelpunten tegen Sporting Portugal en Besiktas heeft Haller zich in de geschiedenisboeken van de Champions League geschoten. "Ik denk dat je pas na je actieve loopbaan stil gaat staan bij dit soort dingen. Nu kijk ik vooral weer naar de volgende wedstrijd."

Ajax

gerelateerd