Blind haalt uit naar Solskjaer: "Dat is precies wat eraan ontbreekt"

11 oktober 2021 – Danny Blind is kritisch op Ole Gunnar Solskjaer. De trainer van Manchester United haalt volgens de assistent-bondscoach van het Nederlands elftal te weinig uit zijn selectie en richt zich te veel op de individuele kwaliteiten van de spelers.

Blind haalt uit naar Solskjaer: "Dat is precies wat eraan ontbreekt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Blind wijst in The Daily Mirror naar stadsgenoot City. "Wat is zijn plan? Dat is precies wat eraan ontbreekt met Solskjaer. Zijn team is niet in staat om druk te zetten op tegenstanders zoals Manchester City doet. Je hoeft niet altijd met volle overgave erop te klappen, maar we zien er nu helemaal niets van. Bij Manchester United is alles gebaseerd op de kwaliteiten van individuele spelers. Die hebben de kwaliteiten en kunnen vaak een resultaat veiligstellen voor het team. Maar het is nooit een teamresultaat."

De oud-bondscoach vindt het opvallend dat de trainer überhaupt werd aangesteld in 2018, toen José Mourinho de selectie niet meer aan de praat kreeg. "We kunnen niet zeggen dat Solskjaer een lange carrière als toptrainer had, voordat hij naar Manchester United kwam", aldus Blind. Solskjaer was daarvoor trainer bij Molde FK en werd daar kampioen. "Maar dat is een heel ander niveau. Ik snap overigens wel dat hij meer tijd krijgt dan de gemiddelde trainer. Hij is een kind van de club. Maar zijn prestaties? Die zijn niet goed genoeg.

Donny van de Beek
Paul Ince heeft ook kritiek op Solskjaer. De oud-speler van de Engelse grootmacht vindt dat de trainer niet goed omgaat met Donny van de Beek, die vorig seizoen voor veertig miljoen euro overkwam van Ajax. "Zo'n speler gaat eerst vragen: ga ik spelen en op welke positie? Als trainer kun je dan twee dingen doen: eerlijk zijn of liegen. Als ik naar de afgelopen anderhalf jaar kijk, is de manager niet eerlijk geweest."

Solskjaer geeft de voorkeur aan andere spelers. Opvallend, stelt Ince bij Optus Sport. "Je kunt me niet vertellen dat Fred en Scott McTominay het elke week laten zien, zelfs Paul Pogba doet dat niet. Ik zou razend zijn als ik Van de Beek was…"

Reacties

Premier League

gerelateerd