Dit is de opstelling van Oranje voor het duel met Gibraltar

11 oktober 2021, 19:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opstelling van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar is bekend. Bondscoach Louis van Gaal heeft ten opzichte van het uitduel met Letland (0-1) twee wijzigingen doorgevoerd. Georginio Wijnaldum en Noa Lang zijn nieuw in de basis.

Wijnaldum zat tegen Letland een schorsing uit nadat hij in het duel met Turkije (6-1) zijn tweede gele kaart van de kwalificatiecyclus kreeg. De middenvelder van Paris Saint-Germain werd in Riga vervangen door Guus Til, die nu weer plaats moet maken voor de tweede aanvoerder. Lang mag het na zijn invalbeurt in Letland vanaf de aftrap laten zien. Door het wegvallen van Cody Gakpo (hersenschudding) krijgt hij een kans in de basis.

Verder houdt Van Gaal vast aan de namen die tegen Letland startten. Justin Bijlow, die vermoedelijk weinig te doen krijgt, staat weer onder de lat. Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind vormen de verdediging. Frenkie de Jong en Davy Klaassen vergezellen Wijnaldum op het middenveld, terwijl Lang samen met Memphis Depay en Steven Berghuis in de aanval staat.

In de wedstrijdselectie ontbreken Joël Drommel, Nathan Aké en Marten de Roon. Zij zullen de wedstrijd in De Kuip vanaf de tribune bekijken. Nieuw in de selectie is Arnaut Danjuma, die na het afhaken van Gakpo bij de selectie is gehaald. De aanvaller van Villarreal kwam in 2018 twee keer in actie voor het Nederlands elftal en werd daarna niet meer opgeroepen. Maakt Danjuma tegen Gibraltar speelminuten, dan kan hij niet meer uitkomen voor de nationale ploeg van Nigeria.

De wedstrijd tussen Oranje en Gibraltar gaat om 20.45 uur van start. De Russische scheidsrechter Vitaliy Meshkov moet de ontmoeting in goede banen leiden. Voorafgaand aan de achtste speelronde in de WK-kwalificatie heeft het Nederlands elftal een voorsprong van twee punten op Noorwegen en vier punten op Turkije. De Noren nemen het thuis op tegen Montenegro, de Turken spelen de uitwedstrijd tegen Letland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen