Holmgren Pedersen verbaast Feyenoord-fans: "Ik werk extra hard"

11 oktober 2021 – Marcus Holmgren Pedersen heeft de harten van de Feyenoordsupporters in een razend tempo veroverd. De vleugelverdediger kwam als grote onbekende naar De Kuip, maar kreeg meteen een basisplaats van Arne Slot. Het loopwonder geniet in Rotterdam.

Holmgren Pedersen verbaast Feyenoord-fans: "Ik werk extra hard"

"De fans zeggen dat ik drie, vier en straks zes longen heb. Ze zijn blij met mijn inzet, de supporters houden van spelers die hard werken voor het team. Als ik weet dat de fans en het bestuur het leuk vinden, waarom zou ik er dan mee ophouden? Ik werk juist extra hard daardoor", stelt de Noor, die negentig minuten lang blijft gaan. "Wanneer het einde van de wedstrijd nadert, gaat het erom dat je mentaal sterk bent. Zelfs als je moe bent, moet je jezelf blijven pushen."

Door zijn intensiteit is hij ook bij de nationale selectie opgevallen. Sterker nog, ook daar groeide hij uit tot basisspelers. De laatste vier interlands mocht hij in de basis starten. Dat terwijl hij in eerste instantie geselecteerd werd omdat Omar Elabdellaoui als Jonas Svensson geblesseerd waren. Maar zijn plek heeft hij dus niet meer afgestaan. "Ik hou ervan als ik me meteen moet bewijzen. Als ik voel dat ik er meteen moet staan, ben ik extra scherp en hongerig om m'n kans te grijpen."

Het is niet alleen bij de nationale selectie en bij Feyenoord opgavellen. AS Roma werd al aan de vleugelverdediger gelinkt. "Ik sta bekend als een nuchter type en houd mijn benen op de grond" vertelt Holmgren Pedersen bij het Noorse TV2. "Maar dromen doe ik altijd, dat houdt nooit op. Ik ben nooit tevreden, wil altijd meer. Een van mijn doelen is om ooit in de Premier League te spelen."

Feyenoord

gerelateerd