'Management uitblinkende Okoye voor gesprekken in Frankrijk'

11 oktober 2021 – De prestaties van Maduke Okoye voor Sparta Rotterdam zijn internationaal niet onopgemerkt gebleven. De 22-jarige doelman staat naar verluidt in de belangstelling van clubs uit de Ligue 1.

'Management uitblinkende Okoye voor gesprekken in Frankrijk'

Volgens Rheinische Post bevindt het management van Okoye zich op dit moment in Zuid-Frankrijk voor gesprekken met clubs. Om welke clubs het gaat, maakt de Duitse regionale krant niet bekend. Sparta kan een mooi zakcentje overhouden aan de verkoop van de doelman. Okoye staat namelijk nog tot medio 2025 onder contract op Het Kasteel.

Okoye maakt al ruim een jaar indruk onder de lat bij Sparta. In de laatste speelronde in de Eredivisie was hij nog de uitblinker aan Rotterdamse zijde. De doelman hield lang zijn doel schoon tegen PSV, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de Eindhovenaren alsnog met de zege aan de haal gingen. In de laatste tien minuten moest Okoye de bal twee keer uit het net halen (1-2).

Okoye werd afgelopen zomer ook al in verband gebracht met een transfer. Toen besloot hij echter zijn contract bij Sparta te verlengen. "Op mijn leeftijd is het belangrijk om ervaring op te doen, niet om mijn zakken te vullen. Ik heb twee aanbiedingen gekregen waarmee ik er financieel flink op vooruit zou zijn gegaan, maar ik ben niet geldbelust. Ik wil een carrière opbouwen, het maximale uit mezelf halen en op lange termijn op het hoogste niveau spelen."

Waar hij zijn loopbaan na zijn Sparta-periode voorzet, staat nog niet vast. "Als ik een transfer maak, dan kan ik Sparta en de supporters een mooi cadeau geven. Maar ik ben daar op dit moment niet mee bezig. Daarom heb ik mijn management, dat ik volledig vertrouw", aldus Okoye.

Eredivisie

gerelateerd