Van der Vaart gedecideerd: "Kuip het mooiste stadion van Europa"

11 oktober 2021, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart is blij dat het Nederlands elftal maandagavond tegen Gibraltar aantreedt in de Kuip. De voormalig middenvelder van Ajax speelde in zijn rijke carrière in de fraaiste voetbaltempels van Europa, maar genoot nergens zo erg als in de Kuip. In Rotterdam heeft Oranje bovendien waanzinnige statistieken.

"Ik ben heel blij dat dit stadion weer gebruikt wordt", vertelde Van der Vaart bij de NOS over de Kuip, waar vanwege de slechte infrastructuur jarenlang geen interlands werden afgewerkt. "Dit is het mooiste stadion van Europa en hier ligt ook nog eens het beste veld." De Kuip wint al jarenlang steevast de verkiezing voor de beste grasmat van Nederland. De Kuip is maandagavond gevuld met circa 33.000 man.

Het Nederlands elftal speelt voor de 125ste keer in de Kuip, waar Oranje al ruim twintig jaar niet meer verloor. Die serie duurt inmiddels al 26 wedstrijden. "Ik hou heel erg van de Kuip", citeerde het Algemeen Dagblad Wesley Sneijder. "Als voetballer komt hier het beste in je naar boven. Alles klopt hier gewoon.''

Drie spelers van het Nederlands elftal treden aan in eigen huis. Doelman Justin Bijlow, die een basisplaats heeft, staat normaliter met Feyenoord tweewekelijks onder de lat in Rotterdam. Bankzitters Tyrell Malacia en Guus Til zullen in eigen huis hopen op een invalbeurt tegen voetbaldreumes Gibraltar. Noa Lang, die in de omgeving van Rotterdam opgroeide, heeft wél een basisplaats.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen