Groot vraagteken achter naam Gakpo voor PEC-thuis

11 oktober 2021, 21:14

Het is zeer onzeker of Cody Gakpo komende zaterdag inzetbaar is bij PSV voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De vice-aanvoerder van de Eindhovenaren was deze week met het Nederlands elftal op pad voor de WK-kwalificatie, maar keerde eerder dan gepland terug naar Eindhoven omdat hij een hersenschudding had opgelopen.

Gakpo botste afgelopen vrijdag hard op een Letse verdediger, waardoor hij een hersenschudding opliep. De scheidsrechter had de wedstrijd volgens de nieuwe richtlijnen direct moeten stilleggen, maar in plaats daarvan besloot hij geen verzorger toe te laten. Kort daarna kwam Noa Lang in de ploeg voor de aanvaller. Bondscoach Louis van Gaal was sowieso al van plan die wissel door te voeren.

Gakpo sloeg daarom de maandagtraining bij PSV nog over en het is niet duidelijk wanneer hij de training weer kan hervatten. Het is nog onzeker of de linksbuiten weer inzetbaar is, stelt Voetbal International. De komende weken neemt PSV het eveneens op tegen Europa League-opponent AS Monaco en Ajax. Voor die wedstrijden lijkt Gakpo sowieso op tijd hersteld.

De aanvaller was dit seizoen in de Eredivisie al bij acht doelpunten betrokken. De buitenspeler sloeg zelf tweemaal toe en bereidde zes goals voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen