Van Dijk geniet en grapt na doelpunt: "Je moet niet al te gek doen"

11 oktober 2021, 23:02

Nederland won maandagavond met 6-0 van Gibraltar. Virgil van Dijk zorgde voor de eerste treffer uit een corner, maar een monsterzege zat er niet in. De verdediger van Liverpool is desondanks tevreden over het resultaat, al had de score wel een stuk hoger uit kunnen vallen gezien het veldoverwicht van Oranje.

"Het was een beetje hetzelfde verhaal als tegen Letland, alleen vandaag viel hij was sneller en makkelijker", doelt Van Dijk op de openingstreffer, die hij voor zijn rekening nam. "Je moet gewoon scherp zijn en blijven. Er zijn kleine momenten waarop het beter kan, maar we winnen ruim en sluiten de week goed af. Je doet gewoon wat je hoort te doen, meer niet. Eigenlijk zou je het niet eens goed kúnnen doen."

De verwachting was namelijk dat de dubbele cijfers gehaald konden worden tegen de voetbaldwerg, maar dat zat er uiteindelijk niet in. Volgens Van Dijk was dat ook niet het doel van deze wedstrijd binnen de selectie. "Wij wilden gewoon genieten, goed voetbal laten zien en veel scoren. We konden misschien meer doelpunten maken, maar we kunnen goed terugkijken op deze week."

Het doelpunt zorgde voor een extra fijn gevoel bij de mandekker, die bijna de gehele wedstrijd op de vijandelijke helft heeft gelopen. "Ik ben heel blij dat ik mijn eerste goal sinds hele lange tijd heb gemaakt. Ik zat er echt op te wachten. Misschien had ik er nog eentje bij kunnen maken vandaag, maar je moet niet al te gek doen", besluit Van Dijk lachend voor de microfoon van de NOS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen