Stralende Danjuma dolblij: "Als ik moet keepen, doe ik dat"

11 oktober 2021, 23:36

Als invaller drukte Arnaut Danjuma direct zijn stempel op het spel van het Nederlands elftal. De aanvaller van Villarreal kwam na een uur spelen binnen de lijnen voor Steven Berghuis en had niet lang nodig om zijn tweede interlandgoal te maken. De buitenspeler beleefde daarmee na drie jaar een geweldige terugkeer in het shirt van Oranje.

Danjuma viel aanvankelijk buiten de selectie van bondscoach Louis van Gaal, maar werd alsnog opgeroepen nadat Cody Gakpo terugkeerde naar PSV met een hersenschudding. "Het was onverwacht, maar er kwam alsnog een belletje", vertelde hij op de persconferentie. Dan ben ik er altijd klaar voor. Ik vond dat ik bij Villarreal de smaak te pakken had, dus was het wel teleurstellend dat ik niet geselecteerd werd. Maar daar moet je mee omgaan."

De aanvaller maakte na drie jaar zijn comeback in het shirt van Oranje. "Ik ben heel blij dat ik weer terug ben. "Ik had honderd procent het gevoel dat ik weer terugkwam. Bij Bournemouth speelde ik op het tweede niveau wat meer uit beeld, daarom heb ik bewust voor Villarreal gekozen. Daar wil ik het op een hoger platform laten zien." Danjuma ontwikkelde zich flink de laatste jaren. "Ik ben een stuk meer ervaren en heb flink wat bagage."

De stralende Danjuma gaf bovendien aan dat hij niet onwelwillend tegenover het spelen op de rechterflank staat. Van Gaal gaf deze week aan dat hij weinig spelers heeft die rechts voorin uit de voeten kunnen. "Ik zal niet zeggen dat het geen optie is. Als de bondscoach wil dat ik daar speel, doe ik dat. Als hij zegt dat ik moet keepen, dan ga ik op doel staan. Maar de linkerkant heeft wel mijn voorkeur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen