Van der Vaart en Van Hooijdonk steunen uitgefloten Berghuis

11 oktober 2021 – Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hebben zich geërgerd aan de supporters die Steven Berghuis maandagavond uitfloten tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Gibraltar. Oranje won met 6-0, maar er hing toch een negatief randje aan het duel door een deel van de fans. 

Van der Vaart en Van Hooijdonk steunen uitgefloten Berghuis

"Ik wil nog wel wat zeggen over het publiek, daar ben ik wel een beetje teleurgesteld in", begint Van der Vaart bij de NOS. "Berghuis is vrij veel uitgefloten. Als je een interland speelt, mag je toch wel verwachten dat het thuispubliek je steunt. We zitten hier achter glas en we hoorden het heel duidelijk. Het overkwam mij ook een keer, toen de Ajacieden werden uitgefloten tijdens een interland in Utrecht. Dat was meteen de laatste wedstrijd daar."

"Een speler moet je ook in bescherming nemen. Natuurlijk hebben veel mensen het niet gedaan, maar ik kon het heel goed horen. Dat hoort niet zo te zijn", vervolgt de analist, die wordt bijgestaan door zijn collega. Hij hoorde een deel van de aanwezige supporters ook fluiten richting de buitenspeler. "Als het Nederlands elftal speelt, hoort iedereen gewoon Oranje te zijn. Ajax, Feyenoord of PSV moet dan niets uitmaken. Het punt dat hij maakt, is terecht."

Berghuis maakte afgelopen zomer de pikante overstap van Rotterdam naar Amsterdam. Het kwam hem op veel kritiek te staan en de aanvaller werd zelfs bedreigd. Inmiddels is het weer rustig rond de buitenspeler, die zich bij Ajax ontpopt heeft toch belangrijke schakel in het elftal als aanvallende middenvelder. Nu werd hij toch weer even herinnerd aan zijn verleden in De Kuip. "Er zitten natuurlijk veel Feyenoord-supporters bij deze wedstrijd", besluit Van der Vaart.

Ajax

gerelateerd