Berghuis uitgefloten: "Ik vind dat het niet de aandacht verdient"

12 oktober 2021 – Het is Denzel Dumfries niet ontgaan dat Steven Berghuis maandagavond een onvriendelijk welkom kreeg in De Kuip. De 29-jarige aanvaller werd tegen Gibraltar steevast door een klein deel van het publiek uitgefloten als hij aan de bal kwam. Dumfries denkt niet dat Berghuis er last van heeft gehad, terwijl Louis van Gaal vindt dat er te veel aandacht aan de kwestie wordt gegeven.

Berghuis uitgefloten: "Ik vind dat het niet de aandacht verdient"

Met name in de beginfase van de wedstrijd was het gefluit duidelijk hoorbaar als Berghuis de bal kreeg. "Natuurlijk krijgen we dat mee, maar Steven laat zien dat hij professioneel is. Van tevoren wist je dat dit zou kunnen gebeuren. Maar goed, dat is voetbal. Volgens mij heeft hij er geen last van gehad", aldus Dumfries op de persconferentie na afloop van de 6-0 zege op Gibraltar.

Het Nederlands elftal speelt in de volgende interlandperiode de cruciale wedstrijd tegen Noorwegen. Dat duel wordt ook in De Kuip gespeeld. Dumfries ziet het niet zitten om in aanloop naar die wedstrijd een statement te maken. "Dat lijkt me niet nodig. Steven is een hartstikke goede jongen en naast het veld steunen we hem ook altijd. Hij heeft de overstap gemaakt en dat is in Rotterdam natuurlijk gevoelig. Maar zoals je vandaag hebt kunnen zien, heeft hij er geen last van. Hij is stoïcijns en een optimale prof."

Van Gaal tilt niet te zwaar aan het uitfluiten van Berghuis. "Ik ben zelf ook het doelwit geweest van geluiden in het Feyenoord-stadion. Dat zijn maar een beperkt aantal mensen. Daar moeten jullie niet zoveel aandacht aan geven vind ik", aldus de bondscoach, die net als Dumfries een statement onnodig vindt. "Ik vind dat het niet de aandacht verdient."

Oranje

gerelateerd