Van Gaal: in 2022 terug naar 5-3-2 met Nederlands elftal

12 oktober 2021, 07:56

Het Nederlands elftal gaat in 2022 normaliter ook weer trainen op een systeem met drie centrale verdedigers. Na de mislukte periode onder Frank de Boer wilden de spelers van Oranje het liefst weer terugkeren naar 1-4-3-3. Louis van Gaal luisterde bij zijn aanstelling, maar gaat ook zijn eerder zo succesvolle formatie trainen.

Dat liet de bondscoach weten tijdens de persconferentie. "Na de wedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen in de laatste interlandbreak van 2021 kan ik ook van systeem veranderen. Ik vind nog steeds dat deze selectie is gemaakt om 5-3-2 te spelen. Heel veel spelers spelen al in dat systeem", zei Van Gaal, opgetekend door het Algemeen Dagblad, over de opstelling van het Nederlands elftal. Het is niet zeker dat hij daar ook zal blijven, maar proberen en trainen gaat hij het zeker wel. 

De wedstrijden in de Nations League wil hij gaan gebruiken om flexibeler te zijn, ondanks dat de spelers aangaven liever in een opstelling met vier verdedigers te spelen. Toch ziet Van Gaal dat niet als groot probleem. "De spelers vertrouwen wel op mij. Ze hebben ook niet nadrukkelijk gezegd dat ze 4-3-3 willen spelen. Ze zijn niet gekant tegen 5-3-2", legde de bondscoach zijn overwegingen uit.

Van Gaal ziet het als een ideaal systeem voor spelers zoals Cody Gakpo, Memphis Depay, Arnaut Danjuma, Donyell Malen en Noa Lang. In het 4-3-3-systeem ontbeert het Oranje vooral aan een gevaarlijke rechtsbuiten achter Steven Berghuis, waardoor de oefenmeester ook naar andere opties kijkt. Met twee spitsen zou dat probleem komen te vervallen, voor Van Gaal, die het systeem mogelijk ook alleen gaat gebruiken tegen absolute toplanden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen