Memphis over gemiste penalty: "Tweede ging er overtuigend in"

12 oktober 2021, 08:04   Bijgewerkt: 12 oktober 2021, 08:10

Memphis mocht maandag bij Oranje tegen Gibraltar (6-0) in de eerste helft twee keer aanleggen vanaf elf meter. Zijn eerste strafschop werd gekeerd door de doelman, maar op slag van rust bleek een herkansing wel aan hem besteed.

De FC Barcelona-aanvaller bracht koelbloedig de 3-0 op het bord, na zelf ook al de tweede Oranje-treffer te hebben gemaakt. "Ik denk dat ik hem niet goed inschiet, die eerste", begint Memphis bij de NOS. "Meer kan ik er eigenlijk niet van maken. Of ik verrast was dat ik die tweede weer mocht nemen? Eigenlijk niet. Ik train er veel op en ik mis normaal gesproken niet. Dus het zit dan wel goed met het vertrouwen om ook de volgende te nemen. En die ging er gelukkig overtuigend in."

En daarmee komt de oud-PSV'er op gelijke hoogte met zijn clubtrainer Ronald Koeman, die in Oranje acht keer raak schoot vanaf de strafschopstip. Net zo veel als Memphis nu. "Dat is een mooie statistiek. Ik ben blij dat ik ze mag nemen en ik hoop er nog meer te scoren, maar het gaat natuurlijk niet alleen om penalties. Ik denk dat de eerste goal die ik maak een mooi voorbeeld is van ons team. Davy geeft hem blind op mij, daarom scoren we."

Lees ook: Kranten positief over Nederlands Elftal: "Oranje wint potje risk"

Memphis wordt tijdens het interview toegezongen door een groep supporters die nog in het stadion aanwezig is. "Haha, mooi, ja. Maar andersom reageren wij ook op het publiek. Je weet dat de tegenstander gaat hangen en het wachten is op die eerste en tweede goal. We zijn negentig minuten op jacht geweest naar doelpunten, ruimte en dieptes. Zijn continue dreigend geweest. Maar de score had natuurlijk nog hoger uit kunnen vallen. Met alle respect voor Gibraltar: je weet dat je zo'n wedstrijd makkelijk gaat winnen. Maar soms blijkt dat toch niet zo te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen