Bizarre stats Oranje tegen Gibraltar: Bijlow bijna geen bal

12 oktober 2021, 08:24

Justin Bijlow kende zijn meest rustige interland als international in zijn nog jonge loopbaan. Hoewel de keeper in de 93e minuut in actie moest komen (al was de actie daarvoor buitenspel), deed hij verder vrijwel niets gedurende de overwinning op Gibraltar. Sterker nog: na de 55e minuut deed hij tot die overbodige redding in blessuretijd niets met een bal.

In de eerste dertig minuten raakte de Feyenoord-keeper in zijn eigen stadion nog driemaal de bal, maar in de laatste 35 minuten van de wedstrijd deed hij dat helemaal niet, berekende OPTA-man Bart Frouws. De redding in de derde minuut van de blessuretijd was formeel ook geen onderdeel van de wedstrijd, omdat er op het moment van zijn ingreep al gefloten was voor buitenspel. Bijlow was sinds Ed de Goeij in 1995 de eerste keeper van Feyenoord die als keeper speelde in De Kuip namens Oranje.

Overigens was dat zeker niet de enige bijzondere statistiek, die de enigszins bizarre interland tegen Gibraltar opleverde. De bezoekers maakten ondanks het gigantische overwicht voor de ploeg van Louis van Gaal in de hele wedstrijd bijvoorbeeld slechts twee overtredingen tegen Oranje. Beide fouten leverden echter wel een strafschop op voor het Nederlands elftal.

Verder kwam databedrijf Gracenote met de opvallende cijfers dat Nederland in de dubbele ontmoeting met Gibraltar in totaal tot 64 (!) doelpogingen kwam. Naast de dertien doelpunten werd er nog veertien keer op doel geschoten. Achttien keer ging de bal over of naast en bij negentien pogingen werd de inzet geblokt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen