Strijd om WK gaat door in Noord-Amerika met Dest en Álvarez

13 oktober 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 13 oktober.

Strijd om WK gaat door in Noord-Amerika met Dest en Álvarez

Wedstrijden

VfL Wolfsburg (v) - Servette Chênois (18.45 uur)
Met de vorig seizoenen bij FC Twente zo succesvolle Tommy Stroot als coach en landgenoten Shanice van de Sanden, Jill Roord, Joëlle Smits, Dominique Janssen en Lynn Wilms mag VfL Wolfsburg met recht een Nederlandse enclave heten. Het grote doel? De Champions League winnen, zoals in 2012/13 en 2013/14 lukte. In de groepsfase staat het woensdagavond tegen Servette Chênois, de minste tegenstander uit de poule met verder Juventus en Chelsea.

Verenigde Staten - Costa Rica (01.00 uur)
Bij FC Barcelona staat Sergino Dest vrijwel altijd in de basis, maar bij Amerika is dat een ander verhaal. Tegen Jamaica werd hij een kwartier voor tijd gewisseld en tijdens de vervelende nederlaag bij Panama zat de verdediger van Ronald Koeman negentig minuten op de bank. Dat hij in de nacht van woensdag op donderdag moet voetballen, maakt hem komend weekend vermoedelijk in principe niet-inzetbaar tegen Valencia.

El Salvador - Mexico (04.05 uur)
Edson Álvarez zal komend weekend ontbreken bij Ajax op bezoek bij sc Heerenveen en dat heeft alles met deze interland tegen El Salvador te maken. In de WK-kwalificatiereeks voor de Concacaf staat Mexico keurig bovenaan, met meer punten dan bijvoorbeeld Amerika, Panama en Canada. Toch dreigt er gevaar: VS (gelijk) en Panama (verloren) kwamen namelijk niet langs El Salvardor. 

Voetbal op tv

22.00 uur: Voetbalpraat, ESPN, voetbaltalkshow

Eredivisie