Door NAC-supporters opstappende Steijn kreeg wél geld mee

12 oktober 2021 – NAC Breda heeft Maurice Steijn wel degelijk een afkoopsom meegegeven bij zijn vertrek in de zomer. Hoewel de oefenmeester volgens de officiële lezing zou zijn opgestapt bij de Eerste Divisie-club, is hij niet met lege handen vertrokken. Door de houding van de supporters was er geen toekomst meer voor Steijn in Breda.

Door NAC-supporters opstappende Steijn kreeg wél geld mee

Dat heeft algemeen directeur Mattijs Manders uit de doeken gedaan tijdens een supportersavond. Op de clubsite stond dat de oefenmeester besloot om op te stappen, maar deed dat wel met een oprotpremie. "Met Maurice zijn er afspraken gemaakt, omdat we uit elkaar zijn gegaan. Bedragen kunnen we niet noemen", aldus Manders, geciteerd door BN/De Stem. "Hij kon niet doorgaan in zijn functie als trainer. Van zijn kant is het zeer schappelijk geweest."

Het persbericht van Steijn's vertrek zorgde sowieso voor de nodige ophef bij NAC Breda, waar de supporters in een zeer negatief daglicht werden gesteld. Dat was uiteraard bedoeld voor het gedeelte dat een samenwerking met Steijn onmogelijk had gemaakt. "Het leek of iedere supporter van NAC schorriemorrie is. Dat was niet de boodschap. Had absoluut anders moeten lopen", stak Manders hand in eigen boezem.

Lees ookPeperduur foutje van NAC Breda in Van Hooijdonk-transfer

Verder werd Manders ook gevraagd naar het geld dat NAC Breda hoopte te krijgen voor Sydney van Hooijdonk, wat destijds ook een flinke soap was. Omdat de club hem geen nieuw contract had aangeboden, had het ook geen recht meer op de 375.000 euro aan opleidingsvergoeding van Bologna. Toch komt er mogelijk toch nog geld uit Italië. "We hebben een akkoord met Bologna, maar proberen er iets meer uit halen. Die betalen zeker. Honderd procent."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd