Ajax moet 'de vlag uithangen' als Haaland ontbreekt in de CL

12 oktober 2021, 15:20

Ajax en Borussia Dortmund zullen in de Champions League-ontmoeting volgende week behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. ESPN-analist Arnold Bruggink schat beide ploegen ongeveer even sterk in, maar wel met één speler die duidelijk het verschil kan maken aan de kans van de Duitsers: Erling Haaland. "Als hij er niet bij is, zou ik wel de vlag uithangen."

Dat stelt de voormalig middenvelder tegenover Ajax Showtime. Toch weet Bruggink ook dat Dortmund meer is dan de Noorse topschutter alleen. "Ik ben persoonlijk fan van Julian Brandt, terwijl ik ook gecharmeerd ben van Reus, Hazard en Malen. Dat zijn wel voornamelijk de creatieve spelers", denkt Bruggink. "Dortmund heeft met Marco Rose een nieuwe trainer. Hij doet eigenlijk wat Erik ten Hag bij Ajax doet. Ze hebben dezelfde speelstijl. Ik ben wel benieuwd hoe dat uitpakt ten opzichte van elkaar."

De zwakte van Dortmund, dat in Duitsland tot dusver wisselend presteert, ligt vooral achterin. "De kansen voor Ajax liggen met name bij de verdediging van Dortmund. Vooral omdat zij weleens wat ruimte weg willen geven", weet Bruggink, die denkt dat de momenteel geblesseerde Haaland klaargestoomd wordt voor de ontmoeting tegen Ajax. En hoe hij dan afgestopt moet worden als hij wel aan de aftrap verschijnt?

Lees ookGoed nieuws voor Oranje en Ajax: Dortmund staat Haaland niet af

"Je moet de passlijnen afschermen en de mensen die de bal geven onder druk zetten. Dat lukt niet altijd, maar ik denk wel dat dat de manier is. In de één-op-één ga je het niet winnen van Haaland met zijn kracht en snelheid, ook al heeft Timber wel die snelheid. Je moet het eigenlijk in een eerder stadium zien op te lossen", aldus de analist, die positieve verwachtingen heeft voor Ajax. "Ik verwacht dat Ajax er in ieder geval eentje gaat winnen tegen Dortmund, ik denk dat ze de punten onderling met elkaar gaan verdelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen