Ajax
1 – 0
Borussia Dortmund

Pusic geniet bij Feyenoord en twijfelt over hoofdtrainerschap

12 oktober 2021 – Marino Pusic weet niet of hij ooit nog als hoofdtrainer voor een selectie staat. Momenteel is hij de assistent-trainer van Arne Slot bij Feyenoord. Dat bevalt hem uitstekend. Eerder stond hij als eindverantwoordelijke voor de groep bij FC Twente. Met die club promoveerde hij vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar het hoogste niveau, maar na die prestatie werd hij toch vervangen.

Pusic geniet bij Feyenoord en twijfelt over hoofdtrainerschap

"Op sommige dingen heb je geen invloed. Ik heb ervan geleerd dat succes én kwaliteit niet altijd bepalend zijn. Dat andere dingen een rol spelen. Hoe groot het succes ook zou zijn geweest, ik wist dat ik weg moest. Ik ben dankbaar dat ik het heb meegemaakt. Ik kijk terug op een ervaringsrijke en succesvolle tijd", vertelt Pusic, die daarna als assistent aan de slag ging bij AZ. Daar was de samenwerking met Slot zo goed, dat hij besloot om de Nederlander te volgen richting Feyenoord.

"Ik ben graag vrij om mijn eigen keus te maken. Laat me niet door angst leiden, door het verliezen van een baan. Dat maakt me geestelijk onafhankelijk. Ik volg altijd mijn eerste gedachte, mijn intuïtie. Dat is geen nattevingerwerk. Intuïtie is gestoeld op diepgewortelde ervaringen waarop ik mijn keuzes maak. Nu zit ik met Arne Slot bij Feyenoord. Ik werk al drie jaar prettig én succesvol met hem. Dat zegt genoeg: ik heb het erg naar mijn zin bij Feyenoord."

Maar een rol als rechterhand is iets heel anders dan zelf voor de groep staan als trainer. Of hij ooit terugkeert als hoofdtrainer? Die vraag kan hij niet beantwoorden in gesprek met De Gelderlander. "Wat morgen brengt, weet ik niet. Ik heb genoeg aanbiedingen gehad om hoofdtrainer te worden, maar een club moet bij me passen. Ik ben buitengewoon ambitieus. Maar nu ben ik assistent-trainer van Feyenoord en daarvoor geef ik alles."

Feyenoord

gerelateerd