Van de Looi verrast met opstelling: Boadu op de bank

12 oktober 2021 – Jong Oranje neemt het om 20.00 uur met Daishawn Redan in de basis op tegen de leeftijdsgenoten van Wales. De aanvaller van Hertha BSC wordt dit seizoen verhuurd aan PEC Zwolle en krijgt de voorkeur boven Myron Boadu.

Van de Looi verrast met opstelling: Boadu op de bank

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Brian Brobbey en Joshua Zirkzee begonnen de afgelopen wedstrijd tegen Jong Zwitserland in de punt van de aanvaller, maar de spits van RB Leipzig raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd en is nu helemaal niet meer van de partij. Bondscoach Erwin van de Looi leek met Boadu een prima alternatief op de bank te hebben. Hij mocht afgelopen wedstrijd ook invallen, maar maakte daarin geen goede indruk. Daarom kiest de oefenmeester nu voor de spits van PEC.

Lees ook: Zirkzee maakt indruk, Boadu krijgt kritiek: "Kan een schepje bij"

Bij Jong Oranje staat Kjell Scherpen weer onder de lat. De sluitpost had aan het begin van dit seizoen te maken met een blessure, maar was net op tijd fit om bij Brighton & Hove Albion nog twee wedstrijden in de beloftenploeg te keepen. Voor hem wordt de verdediger gevormd door Jeremie Frimpong, Devyne Rensch, Sven Botman en Mitchel Bakker. Op het middenvelder kiest Van de Looi voor vier man: Ludovit Reis, Daniël van Kaam, Quinten Timber en Jurgen Ekkelenkamp.

Nederland staat momenteel vierde in de groep, al geeft dat wel een vertekend beeld. Waar koploper Zwitserland al vier duels heeft gespeeld, staat Jong Oranje op twee optredens. Het gat is zes punten. Tegenstander Jong Wales heeft na drie wedstrijden vier punten in de kwalificatieopoule.

Opstelling Jong Oranje: Scherpen; Frimpong, Rensch, Botman, Bakker; Timber, Reis, Van Kaam, Ekkelenkamp; Redan, Zirkzee

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd